PASSIE FLEVOLAND

Passie voor Flevoland maakt Flevolandse verhalen zichtbaar! De afleveringen worden uitgevoerd door lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers en andere kunstbeoefenaars. Op bijzondere locaties in Flevoland worden prangende thema’s, onvergetelijke historie of juist verrassende toekomstverwachtingen verteld. In 2018 treden we op in Lelystad, Almere, Urk en Dronten. Inmiddels is de aflevering op Urk geweest. Bekijk beelden van 'Het Wonder van Urk'. Volg Passie voor Flevoland ook op Facebook.

Almere – ‘OVER/ZICHT’ 

Theatertocht en festival over onzichtbaarheid

In september slaan Avanti en Groot Wild de handen ineen: via een theatrale tocht en een festival zetten wij samen de schijnwerpers op mensen die vaak niet zo op de voorgrond treden. Door deze twee evenementen samen word je getriggerd om de angst voor het onbekende onder de loep te nemen. Vraag je je wel eens af wat er gebeurt als je angst loslaat, als je tradities en oude idealen laat varen? Levert dat iets positiefs op?

Het startpunt is Reigers Inn, waar je op Festival OVER/ZICHT een-op-een kan komen te zitten met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Schrijvers en muzikanten schijnen hun licht op onzichtbare problemen én je kunt er de knakwortel eten, een groenterijke hot dog. 

Tijdens de theatrale tocht OVER/ZICHT vaar je vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen. Je komt oog in oog te staan met een oud volk, die zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Zij worden tegelijkertijd bedreigd door een overijverige projectontwikkelaar en de komst van een groep vluchtelingen. 

Koop nu je kaarten!

Data: 15 en 16 september 2018
Starttijden theatertocht: 12.00, 14.30 en 17.00 uur. Het festival is van 12.00 t/m 20.00 uur open.
Kosten: €12,50- (met gratis toegang tot het festival)
Duur: maximaal twee uur
Locatie: Reigers Inn, Weerwaterplein 3, Almere Stad

Deelnemende organisaties

De theatertocht wordt onder leiding van Groot Wild uitgevoerd, met deelname van TOP Almere, United Dance Almere, Empower Your Steps, TG Het Collectief, The inner circle, De Fotolinie en Kleurincultuur. De rol van veerman wordt vertolkt door Hersi Mohamoud en Shantay Stern speelt de projectontwikkelaar. 

Over/zicht - Festival & Theatertocht wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Gemeente Almere, Fonds voor Cultuurparticipatie, Humanitas Almere-Zeewolde en wordt uitgevoerd in opdracht van CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland). 

Publiciteitsbeeld door Simeon Terberg.

Festival programma

  • Murat Isik, winaar Libris Literatuur Prijs 2017.
  • Room2Connect, met Humanitas Almere.
  • Live schildersessies door Simeon Terberg & Gina Smith.
  • Alain Verheij, mediatheoloog & auteur van'God en ik'
  • Een sneak preview van Human Library i.s.m. de nieuwe bibliotheek.
  • En nog zoveel meer. 

______________________________________________________


Lelystad - 'Straat op de Kaart'

In samenwerking met Lelykracht en #Loods32 wordt op zaterdag 22 en zondag 23 september de tweede editie van ‘Straat op de Kaart’ georganiseerd. Na het grote succes van de eerste editie in de Punter, vindt de tweede editie plaats in de wijk Lelystad-Haven. Tijdens deze kunstzinnige wandelroute worden verhalen van wijkbewoners verteld: wie wonen hier? Hoe ben je eigenlijk in deze wijk terecht gekomen? Meer informatie over de route en starttijden volgt binnenkort.

____________________________________________________________________________________

Dronten - 'Van water naar land'

Zaterdag 17 november start de kunstwandelroute: ‘Van water naar land’. Het productieteam van De Meerpaal verklapt alvast dat er veel lichtkunstwerken aanwezig zijn op de route. De muzikale grand-finale wordt verzorgd door musici van het Metropole Orkest, in samenwerking met zo veel mogelijk muzikanten en docenten uit Flevoland! Interesse in meespelen? Download de informatie. Je kunt je aanmelden tot 1 oktober 2018 door een e-mail te sturen. Meer informatie over de route en starttijden volgen later.