Meet Up

Meet-up Fondsenwerving en Crowdfunding op donderdagavond 29 juni 2017 om 19.30 in Kubus, Lelystad. Informatie, tips en tricks over financiëring voor (amateur)kunstprojecten en kunst in het sociaal domein. 

Kun je advies gebruiken bij het vinden van financiering voor je cultuurproject? Wil je meer weten over de mogelijkheden van crowdfunding voor jouw organisatie? Of ben je nieuwsgierig welke financiële mogelijkheden er liggen voor kunstprojecten in het sociale domein? Op 29 juni 2017 organiseert het CAF een bijeenkomst over financiering van kunst en cultuurprojecten. 

Naast een overzicht van de verschillende subsidiemogelijkheden in Flevoland is er ruimte voor persoonlijke feedback op jouw projectplan. Onder de experts zijn medewerkers van het VSB Fonds, Cultuur+Ondernemen en de crowdfundingsorganisatie Voordekunst. Ook is er een verdiepingsprogramma dat in gaat op de mogelijkheden voor projecten, die kunst en welzijn combineren. 

Programma

 • 19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
 • 19.30 uur Opening met o.a. een optreden van Care & Culture
 • 20.00 uur Start programma’s:
 1. Fondsenwerving en Financiering
  Algemene informatie over fondsenwerving en alternatieve mogelijkheden voor financiering. De aanwezige gasten leggen kort uit wat hun organisatie voor cultuurprojecten kan betekenen. Vervolgens is er de mogelijkheid om feedback te vragen aan de aanwezige experts en adviseurs op eigen plannen en projecten en geven de experts antwoord op alle vragen over financiering.

 2. Verdiepingsprogramma Kunst in het Sociaal Domein
  In dit programma zoomen we in op de financieringsmogelijkheden en landelijke ervaringen die zijn opgedaan rond (amateur)kunstprojecten in het sociaal domein, in het bijzonder de doelgroep ouderen. Er is aandacht voor het landelijke programma Leve Lang Kunst en de mogelijkheden die o.a. de regeling Age Friendly Cities biedt voor instellingen en gemeenten. En de organisaties Care & Culture en Kunstbedrijf Arnhem vertellen over hun ervaringen met het leggen van verbindingen tussen kunst en welzijn. Aansluitend gaan we gezamenlijk de kansen en mogelijkheden onderzoeken vanuit de praktijk van de aanwezige deelnemers. 
 • 21.30 uur Borrel en mogelijkheid tot napraten met de aanwezige experts.

Experts
Fondsenwerving & Financiering
Steffen de Wolff, VSB Fonds, www.vsbfonds.nl
Jan Melle Liscaljet, Cultuurfonds Almere, www.cultuurfondsalmere.nl
Hetty Sweerts, Prins Bernhard Cultuurfonds, www.cultuurfonds.nl
Kristel Cassander, Voor de Kunst, www.voordekunst.nl

Cultuur & Welzijn
Ingrid Smit LKCA, www.lkca.nl
Ben Wiegman, Cultuur+Ondernemen, www.cultuur-ondernemen.nl
Ineke Tegelaar, projectleider Kunst 55+, Kunstbedrijf Arnhem, www.kunstbedrijfarnhem.nl/zorg-en-welzijn/55plus 
Margreet Melman, Care & Culture, http://careculture.nl 

 • Datum: 29 juni 2017
 • Tijd: 19.30 - 22.00 uur (combi met Passie voor Flevoland mogelijk)
 • Locatie: Kubus, Agorabaan 3, Lelystad
 • Meer informatie: Janine Slijkhuis per e-mail of telefonisch 0320 72 70 22 (ma & woe)

Aanmelden