KOREN FESTIVAL

Het beste koor van Flevoland 2018 is het Kamerkoor Lelystad o.l.v. Francis Evers. 

Kamerkoor-Lelystad-winnaar-NKF-Flevoland.jpgHet Nederlands Koren festival bestaat dit seizoen 50 jaar en organiseert in elke provincie een korenfestival. Zaterdag 13 januari 2018 was Kubus Lelystad de locatie waar het NKF i.s.m. CAF de Flevolandse koren ontving.
Vrouwenkoor de Paradijsvogels uit Biddinghuizen, Kamerkoor Lelystad, The New Land Singers en Popkoor Expression beide ook uit Lelystad waren de deelnemers aan de Flevolandse voorronde van het Nederlands Koren Festival.

Na het inzingen in één van de Kubuslokalen stelde alle koren zich op, om hun beste beentje voor te zetten op het podium van de grote zaal, waar Roy Voogd, de bestuursvoorzitter van het NKF, de presentatie in handen had. De zaal was goed gevuld met publiek en bestond uit aanhang van de zangers op het podium aangevuld met de overige koren, die graag luisterden naar elkaars prestaties.
De jury bestond uit: John Damsma (juryvoorzitter), Chris Fictoor en Rein de Vries.

Het Kamerkoor Lelystad heeft een voorwaardelijke plaatsing voor de Nationale NKF Finale 2018 op zaterdag 2 juni in Hengelo gewonnen. Omdat het punten-aantal lager is dan 245 punten is de voorwaarde voor plaatsing een gerichte coaching, ingevuld op advies van de jury.

Winnaar “NKF Publieksprijs Flevoland”: Kamerkoor Lelystad o.l.v. Francis Evers en mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Flevoland noemen met 108 stemmen.

De overige deelnemende koren hebben overigens, dankzij hun deelname aan deze voorronde, ook recht op een gerichte coaching vanuit het NKF.

Zaterdag 2 juni is in Hengelo de landelijke finale van de korencompetitie. Meer op www.nederlandskoorfestival.nl