Koren lichte muziek

Om beter te weten wat er bij de koren en orkesten in Flevoland leeft aan wensen en ambitie werkt het CAF sinds 2015 samen met drie ‘Kenners’ groepen. 

Een kennersgroep ‘Koren Lichte muziek’ en een kennersgroep ‘koren klassieke muziek’ en een kennersgroep ‘orkesten’. Alle drie bestaan uit diverse afgevaardigden van koren/orkesten. Samen met hen wordt het aanbod voor de muzieksector ingevuld.

Zo konden 10 koren gebruik maken van coaching ‘op de vloer’ tijdens repetitie avonden. Vaak werd daarbij, met inzet van een coach met een regie achtergrond, gewerkt aan de verbetering van de presentatie van een koor.

In 2016 en op 17 febr. 2018, organiseerde het CAF een Flevolandse jeugdorkestdag met workshops en gezamenlijk optreden voor meer dan 100 jonge instrumentalisten uit verschillende jeugdorkesten van deze provincie.

Kamerkoor Festival op zaterdag 13 mei 2017 in de Goede Rede te Almere. Concertdeel: 13.30 – 16.30 uur, Goede rede, Kerkgracht 60 Almere Haven. 

Het CAF heeft een Facebookpagina geopend voor Flevolandse Koren. Om o.a. aankondigingen van optredens en festivals te melden. Wil je lid worden, klik hier.

Foto: New Land Singers uit Lelystad