Programma

Programma 12.00 – 17.30 uur (alleen voor deelnemers) Kubus Lelystad.

 • Opening en kennismaking
 • Workshops
 • Repetitie Tutti orkest
 • Concert tutti-orkest 17.00 – 17.30 (openbaar)

Workshops:

 • Componeren voor blazers - Ivo Kouwenhoven
  In deze workshop, speciaal bedoeld voor blazers maak je kennis met het werkproces van een componist. Vanuit improvisatie worden de eerste stappen richting een compositie gezet, dus breng je instrument mee! Deze workshop maakt je geen volleerd componist, maar geeft je wel een indruk van hoe een componist te werk gaat en we beloven dat het leuk en leerzaam is!
  Max. 20 deelnemers.
  http://www.himalayamusic.nl/
 • Leren dirigeren - Hans Welle
  Voor iedereen die ervan droomt later voor een orkest te staan of gewoon nieuwsgierig is wat er komt kijken bij het dirigeren. Tutti-dirigent Hans Welle geeft in deze workshop het stokje over aan een aantal deelnemers en laat hen voelen hoe het is om live muziek te dirigeren. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.
  Max 20 deelnemers.
 • Dans de Flamenco - Benno Hübner
  Leg je instrument even opzij en beweeg, klap en stamp op de ritmes van de Flamenco. Niet alleen een heel leuke manier om eventjes op een andere manier met muziek bezig te zijn, maar deze typisch spaanse dansvorm is bijzonder goed voor de ontwikkeling van je muzikaal gehoor!
  Max 20 deelnemers.
 • De allround slagwerker - Dirkjan van Groningen
  Je moet tegenwoordig behoorlijk wat weten om een beetje mee te kunnen komen als orkest slagwerker. Tijdens deze workshop die speciaal bedoeld is voor orkest slagwerkers gaan we wat dieper in op de technieken die je nodig hebt om verschillende instrumenten makkelijk te kunnen bespelen en ze beter te laten klinken. Denk hierbij aan:
  - klassieke slagwerkinstrumenten (kleine trom, grote trom, bekkens, triangel, tamboerijn).
  - latin percussie instrumenten (claves, shakers, conga's, bongos) en
  - melodische percussie instrumenten (pauken, xylofoon, marimba, vibrafoon)
  Wil je meer weten over Dirkjan, kijk dan eens op www.showandmarchingmusic.com/dirkjanvangroningen
 • Tutti-orkest o.l.v. dirigent Hans Welle
  Speel mee in het spetterend optreden in het tutti-orkest. Vanaf januari 2018 kun je alvast oefenen met het repertoire. Voor iedereen.

Terug > klik hier.