Workshops

Workshops in vijf disciplines / 1e gedeelte van de dag:

  • ‘Klassiek’ door Nicolas Rapaic

Nicolas Rapaic (Frankrijk) was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1992 tot en met 2008 onder de artistiek leiding van Wayne Eagling en Ted Brandsen. In 2000 werd hij bevorderd tot tweede solist. Eerder danste hij bij het Jeune Ballet de France en Les Ballets de Monte-Carlo. Gedurende zijn jaren bij Het Nationale Ballet maakte hij ook diverse choreografieën, voor en deel in samenwerking met partner Claire Philippart voor de verschillende workshop programma’s.

Na zijn formele vertrek bij het gezelschap ontwikkelde Nicolas Rapaic zich als docent. Tegenwoordig is hij verbonden aan o.a. Codarts in Rotterdam en Amsterdam Dance Centre.

Nicolas Rapaic kreeg zijn balletopleiding aan de Ecole de l’Opera de Paris en de Conservatoire de Musique et de Danse de Paris. 

  • ‘Repertoire vs. impro’ door Mariella de Jong

Mariella volgde haar opleiding tot balletdanseres aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en danste daarna 15 jaar bij oa het Nederlands Dans Theater, Djazzex, Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet.

Zij danste in balletten van onder andere Ed Wubbe, Itzik Galili, Hans van Manen, Piet Rogie, Nanine Lining, Patrick Delcroix, Alida Chase, Annabelle Lopez Ochoa, Kathy Gottschalk en Andre Gringas.

Haar lessen zijn vooral gericht op expressie door het gebruik van flow, verlenging en verdieping, waarbij plezier en spelen het doel zijn en leidt tot groot bewegen en tot de juiste uitvoering komen. Mariella gaat in deze workshop aan de slag met 'While the leaves are blowing' van choreograaf Ryan Djojokarso waarbij ook wordt geïmproviseerd. De choreografie is momenteel een onderdeel van het TWOOLS programma. 

  • ‘Afro’ door Raisa Fairbairn

Raisa Fairbairn verdiepte zich in het begin van haar carrière in de oorsprong en diversiteit van de traditionele Afrikaanse dans en dit legde een stevige basis voor haar verdere ontwikkeling. Nu combineert ze oude en nieuwe Afro danstechnieken met hedendaagse stijlen als dancehall, house en hiphop. Dus bereid je voor op een energieke workshop waarin het leren van basistechnieken hand in hand gaat met het dansen van opzwepende choreografieën. Raisa geeft deze workshop tijdens het Cadance festival in Den Haag én bij ons! 

  • ‘Choreografie & modern’ door Art Srisayam (i.s.m. Kunstbende Flevoland)

Art Srisayam studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Jazz Musical Dans. Tijdens zijn opleiding verdiepte hij zich verder in de hedendaagse dans. Art liep stage bij Dance Works Rotterdam, LeineRoebana en Danstheater AYA. Hij werkte met grote namen als André Gringas, Moniek Merkx, Isabelle Chaffaud, Jérôme Meyer, David Zambrano, Alida Dors, Wies Bloemen, David Middendorp en Wende Snijders. Art geeft ook regelmatig les bij onder andere de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Amsterdam Dance Centre.

Art is volop bezig met het ontwikkelen van zijn choreografisch talent; zo deed hij o.a. de choreografie van het bejubelde ‘Beauty en het beest’ van MAAS theater & dans. 

  • Freestyle Hiphop & Poppin’ door Lloyd Marengo‘

Lloyd Marengo begon al in de 80-er jaren met dansen op hiphop- en R&B feesten, trad op met diverse rap acts en richtte in 1998 de bekende dansgroep ‘010 B-Boyz’ op.

Ook was hij één van de oprichters van het HipHopHuis in Rotterdam en heeft als 'breaker' meegedanst met professionele dansgezelschappen als Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst. In 2014 maakte hij de grote theaterzaalproductie ‘Loud’ die langs 53 schouwburgen in Nederland tourde.

Nu is Lloyd dansdocent en coach en choreograaf van verschillende televisie programma's als ‘Holland Got Talent’, ‘dance dance dance’, ‘Everybody Dance Now’ en ‘So You Think You can Dance’. 


Ook dit jaar kunnen 10- t/m 13 jarigen meedoen!
De ‘nog jongeren’ (leeftijd 10 t/m 13 jaar) kunnen in klasverband- of individueel ingedeeld in een klas met leeftijdsgenoten meedoen.
Deze klas doorloopt een ‘eigen’ programma met de volgende drie disciplines; ‘Modern’, ‘Klassiek’, ‘Hiphop’ of 'Afro'. 

Dansers vanaf 21 jaar
En weer de klas voor ‘al iets oudere’ dansers: dansers vanaf 21 jaar worden ingedeeld in groepen/ klassen met ‘iets oudere’ dansers.

Workshoplocaties

  • Agora Theater
  • Dansstudio Kubus
  • Theaterzaal Kubus
  • Theater Posa

Elke leerling kan zich inschrijven voor drie verschillende workshops. (Dit geldt niet voor de 10- t/m 13-jarigen die een vast omlijnd programma volgen). 
Natuurlijk kunnen ook dansdocenten zelf meedoen met de workshops. 

De bijdrage voor deze dag is op het symbolische bedrag van € 10,- gesteld.
Hiervoor krijgen deelnemers: drie workshops, een lunch en de mogelijkheid om aan de wedstrijd deelnemen en/of te kijken.
Dance Gathering start om 10.00 uur en is om +/- 17.00 uur afgelopen.

Terug >>>