Workshops

Workshops in vijf disciplines / 1e gedeelte van de dag:

  • ‘Modern/ compositie' door Bryndis Brynjolfsdottir

Scapinocoryfee Bryndis Ragna Brynjolfsdottir is sinds 2000 één van de gezichtsbepalende dansers van het Scapino Ballet Rotterdam. Haar intuïtieve, intense en integere manier van werken maakt emotionele diepgang mogelijk. De IJslandse deed de opleidingen aan de Dansacademie Arnhem en aan Listdansskoli Islands. Ze danste o.a. in balletten van Christe, De Chatel, Jervies, Gingras, Goecke, Guy & Roni, Meyer & Chaffaud, Linning, Lopez Ochoa, Reischl, Rodrigues Xavier, De Ruiter & Villanueva, Wiggers en Wubbe.

  • ‘Klassiek’ door Mariella de Jong

Mariella de Jong werkt als educatie-docent bij Scapino Ballet Rotterdam. Zij volgde haar opleiding tot balletdanseres aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en danste daarna 15 jaar bij o.a. het Nederlands Dans Theater, Djazzex, Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet.
Mariella danste in balletten van onder andere Ed Wubbe, Itzik Galili, Hans van Manen, Piet Rogie, Nanine Lining, Patrick Delcroix, Alida Chase, Annabelle Lopez Ochoa, Kathy Gottschalk en Andre Gringas. Mariella geeft tijdens de Dance Gathering een klassieke les. Mariella zal vooral op zoek gaan waar in je lichaam de beweging begint. De motivatie om te bewegen komt van binnenuit, uit een behoefte of een wens. Wanneer een danser daar bewust een verbinding mee maakt, wordt niet alleen het lijf bewogen, maar krijgt de beweging (zeggings-)kracht en flow. Haar lessen zijn vooral gericht op expressie door het gebruik van flow, verlenging en verdieping, waarbij plezier en spelen het doel zijn en leidt tot groot bewegen en tot de juiste uitvoering komen.

  • ‘Locking’ door Lars de Vos

Lars danst eigenlijk al sinds hij kon lopen. Lars is een echte allrounder, hij heeft vanaf zijn 6e wedstrijden Latin American gedaan en werd daar al Kampioen van Nederland in de jeugdcategorie. Van 2005 tot 2012 heeft hij vooropleiding gedaan bij Lucia Marthas, en nu inmiddels afgestudeerd aan de HBO opleiding uitvoerend dans bij Codarts in Rotterdam. Lars is danser voor ISH, de company van Marco Gerris met producties als Funkish en Narnia. Locking is ontstaan in de jaren 70. Locking was oorspronkelijk onderdeel van de muziekstijl funk. Daardoor is locking erg herkenbaar aan zijn de old-school bewegingen, die soms doen denken aan discobewegingen. Bij locking wordt er vooral veel gebruik gemaakt van de armen. Dansers maken tijdens locking overdreven en grote bewegingen. Ook de benen worden hierin meegenomen, maar van snel voetenwerk is bij locking geen sprake. Locking heeft ook veel invloeden vanuit de pantomime.

  • ‘Poppin & Hiphop’ door Yordana Rodriguez 

Yordana begon op jonge leeftijd met dansen. Ze merkte als snel dat ze een grote liefde had voor het dansen, optreden en choreograferen. Tijdens haar middelbare schooltijd richtte ze haar eigen danscrew op. Daarna ging ze dansen bij de 'Illusionary Rockaz Crew' waar ze steeds meer leerde over de urban scene en de hip hop cultuur. Ze kwam in aanraking met verschillende dansstijlen, maar popping bleek haar favoriet te zijn. Vanaf dat moment heeft ze veel individuele battles gewonnen, zowel nationaal als internationaal (Spin Off, the Battle Age, Raw Circles. Ook heeft ze bij verschillende dansgezelschappen gedanst zoals AYA, Don't hit mama en ISH. De stijl 'popping' is een van de originele funk stijlen van hiphop. Popping is gebaseerd op de techniek waarbij de spieren snel aanspannen en ontspannen. Hierbij wordt er een schok veroorzaakt die ook wel een ‘pop’ of ‘hit’ wordt genoemd. Deze techniek wordt samen met andere bewegingen en poses gedaan op het ritme van de muziek. Popping is ook wel bekend onder de naam Robotdans.

  • ‘Hoe maak ik een choreo’ door Shay Latukolan 

(let op dubbele workshoptijd: 3 uur durend! Deze workshop i.s.m. Kunstbende-Flevoland). Seun, beter bekend als Shay, wil met zijn lessen mensen inspireren en naar een hoger niveau brengen. Zo vliegt hij de hele wereld over voor het geven van workshops en optredens. Shay is, samen met partner in crime Kenzo Alvares, betrokken bij programma’s als DanceDanceDance en Battle On The Dancefloor. Op deze manier weet hij naast de danskenners ook het brede publiek te inspireren.

Ook dit jaar kunnen 10- t/m 13 jarigen meedoen!
De ‘nog jongeren’ (leeftijd 10 t/m 13 jaar) kunnen in klasverband- of individueel ingedeeld in een klas met leeftijdsgenoten meedoen.
Deze klas doorloopt een ‘eigen’ programma met de volgende drie disciplines; ‘Modern’, ‘Klassiek’ en ‘Hiphop’. 

Dansers vanaf 21 jaar
En weer de klas voor ‘al iets oudere’ dansers: dansers vanaf 21 jaar worden ingedeeld in groepen/ klassen met ‘iets oudere’ dansers.

Workshoplocaties

  • Agora Theater
  • Dansstudio Kubus
  • Theaterzaal Kubus
  • Theater Posa

Vooraf aan de wedstrijd; cooling down met z’n allen om je lichaam weer in staat van rust te laten komen.

Terug >>>