AMATEUR THEATER TOUR

Vrijdagavond 27 mei 2016, werd in het Voetnootgebouw in Almere, de derde Flevolandse amateur theater tour 'Made in Flevoland' afgesloten.

Vijfentwintig spelers,bezoekers en regisseurs verzamelden zich om de vijf voorstellingen die in 2016 in de tour waren opgenomen met elkaar te bespreken. Gastvrouw en adviseur CAF, Myriam Cloosterman, opende de avond met onder meer de uitleg van het criterium waarmee ze deze tour had samengesteld ”ik heb voorstellingen opgenomen waar ik nieuwsgierig naar was toen ik de aankondiging onder ogen kreeg”.

Dit jaar waren dat:

  • Feest! van theatergroep Droog te Lelystad
  • HEM/ZIJN van Subsuburbia te Almere
  • Een ondraaglijk groene oorlog van Drontywood uit Dronten 
  • Mag ik even bij je binnen kijken van Theaterschool Almere

Vervolgens werden de vier regisseurs van de voorstellingen: Remke Wiekeraad, Esther Bolte, Jan Reijmerink en Denise Messelaer (niet de regisseur maar de productieleider) door Myriam Cloosterman geïnterviewd. Niet om te oordelen, maar om elkaar te bevragen over de keuzes die door de regisseurs zijn gemaakt en de ervaringen die door spelers en bezoekers zijn genoten. Het werd een onderhoudende avond met achtergrondinformatie over het maakproces van alle voorstellingen, waarbij ook de ontdekkingen en worstelingen van de spelers niet ontbraken.

Foto: HEM/ZIJN van Subsuburbia.